25.05.2021 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Κυρίες, Κύριοι,

Εκ μέρους του Uni.Fund και του Ιδρύματος Ωνάση, και σε συνέχεια των webinars που συνδιοργανώνουν οι δύο οργανισμοί για την υποστήριξη της Μεταφοράς Τεχνολογίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη διοργάνωση του 4ου webinar, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, 14.00-19.00.

To 4ο webinar έχει τίτλο “From Research to Market” και έχει ως στόχο να αναδείξει επιτυχημένα παραδείγματα Μεταφοράς Τεχνολογίας Ελληνικών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, καθώς και τις πολιτικές που ακολουθούνται τόσο στο επίπεδο των συναρμόδιων Υπουργείων όσο και στο επίπεδο των Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων.

Το webinar αποτελείται από τρεις διακριτές αλλά αλληλοσυμπληρούμενες ενότητες, με την πρώτη να είναι αφιερωμένη στα Ερευνητικά Κέντρα, τη δεύτερη στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και την τρίτη στα Funds του Innovation Window του Equifund και την υποστήριξή τους στη Μεταφορά Τεχνολογίας τα τελευταία 3,5 έτη.

Τις πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ερευνητικών Κέντρων θα παρουσιάσουν ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, ο κ. Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας & Έρευνας, ενώ θα συζητηθούν τα επιτυχημένα παραδείγματα των εταιρειών Advent TechnologiesNanoplasmasCyrus και BIOPIX-T.

Αντίστοιχα, στις πρωτοβουλίες σε επίπεδο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα αναφερθούν ο κ. Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Δημήτρης Μπουραντώνης, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα παραδείγματα των εταιρειών FoodOxysPlin NanotechnologyKinemsNavenio και iCOMAT.

Τέλος, στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης -το οποίο θα συντονίσει η κα Marina Hatsopoulos– θα τοποθετηθούν στο θέμα οι κύριοι Γιώργος Γιακουμάκης (European Investment Fund), Αρίστος Δοξιάδης (BigPi), Γιώργος Καραντώνης (Metavallon), Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου (Velocity.Partners) και Κωνσταντίνος Λαύκας (Uni.Fund).

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με έναν απολογισμό της πρωτοβουλίας Τech Transfer.

Η σειρά webinars πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΤΕΣ Μεταφοράς Τεχνολογίας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (Ε.Σ.Ε.ΤΕ.Κ) και συνδιοργανώνεται από το Athens Centre for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Institute for Intellectual Property Rights and Innovation (IPR-I) του European Public Law Organisation (EPLO) και την Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (HIPA).

Για την ενημέρωσή σας, σε συνημμένο αρχείο θα βρείτε την ατζέντα της εκδήλωσης.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε, είμαστε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Ναταλία Γιατράκου.

Natalia Giatrakou

Administrative Assistant

4 Agiou Dimitriou Str. | 105 54, Athens, Greece

office: +30 211 1823145

email: natalia@uni.fund | www.uni.fund