Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

4 Ιουνίου 2021: Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ στην μετά-COVID εποχή»

03/06/2021 @ 8:00 πμ - 04/06/2021 @ 11:30 μμ

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης,στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,διοργανώνουν, την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 19:00, διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ στην μετά-COVID εποχή»,

Η Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΔΠΘ, απαρτιζόμενη από τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών κ. ΦώτηΜάρη, την Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Καθηγήτρια κα Μαρία Πεμπετζόγλου και τον Αν. Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Νικολάου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιάσει την Περιβαλλοντική Πολιτική του Πανεπιστημίου και τις δράσεις του για την επίτευξη των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης,όπως αυτοί υιοθετήθηκαν από τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών το 2015.

Προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοίμε εξαιρετικά πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο στο πεδίο της περιβαλλοντικήςπολιτικής και της πράσινης οικονομίας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις πολιτικέςαντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας και θα σχολιάσουν τις προοπτικές που ανοίγονται για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης στην μετά-covid εποχή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή στρογγυλής τράπεζας και θα συμμετέχουν οι:

  • Ανδρέας Παπανδρέου, Καθηγητής Περιβαλλοντικών Οικονομικών ΕΚΠΑ
  • Δημήτριος Λάλας,τ. Καθηγητής ΕΚΠΑ
  • Σπυρίδων Ραψομανίκης, Καθηγητής Αέριας Ρύπανσης και ΑντιρρυπαντικήςΤεχνολογίας ΔΠΘ
  • Αναστάσιος Ξεπαπαδέας, Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής τουΟικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Ευτύχιος Σαρτζετάκης, Καθηγητής Οικονομικών του ΠεριβάλλοντοςΠανεπιστημίου Μακεδονίας
  • Εμμανουέλα Δούση, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ και κάτοχος έδρας UNESCO στηνκλιματική διπλωματία

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και Διευθυντής Προγραμμάτων του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD, Στρατής Τριλίκης.

Υποστηρικτής της εκδήλωσης είναι ο μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός iMEdD που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στον σύνδεσμοhttps://betterevents.live/world-environment-day/μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης, η οποία δημιουργήθηκε με τη φροντίδα του Europe Direct ΑΜΘ, ενώ για να την παρακολουθήσετε μέσω της πλατφόρμας Zoom, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο

https://zoom.us/j/97668114394?pwd=cElRcDFwWTd5L05lb1M2MC9NQXdIZz09

Meeting ID: 976 6811 4394

Passcode : 000000

Λεπτομέρειες

Αρχή:
03/06/2021 @ 8:00 πμ
Τέλος:
04/06/2021 @ 11:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση: