14.02.2022 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Αγαπητοί/ες κύριοι/κυρίες,

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σας ενημερώνει για την έναρξη της συνεργασίας του με τον οργανισμό The Tipping Point, (https://www.thetippingpoint.org.g/) που έχει ως σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία ενσυνείδητων και ενημερωμένων νέων σε ό,τι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν ως μέντορες στο πρόγραμμα, ώστε να ενημερώσουν τους μαθητές, τόσο για το Πανεπιστήμιο, τα Τμήματα και τις σπουδές σε αυτά, τα μαθήματα και τις επαγγελματικές προοπτικές, όσο και ευρύτερα για τους κλάδους και τις ειδικότητες σας.

Οι περισσότεροι νέοι λαμβάνουν τις πιο κρίσιμες αποφάσεις τους τυχαία. Το The Tipping Point στοχεύει να μειώσει αυτή την τυχαιότητα, διευρύνοντας  τον κύκλο των ανθρώπων που διαμορφώνουν τις αντιλήψεις μας για τον κόσμο. Αντί για 2-3 ανθρώπους πρότυπα, οι νέοι σε ένα ακαδημαϊκό έτος συναντούν 20-30 επιστήμονες και επαγγελματίες  (μέντορες) ώστε να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν για το μέλλον τους.

Δείτε ένα σύντομο video από τη δράση του οργανισμού εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=ENiKZP9Hzyg

Στο πλαίσιο αυτό, το The Tipping Point φέρνει σε επαφή με τη χρήση της τεχνολογίας μαθητές Γυμνασίου/Λυκείου, ακόμα και από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδος, με ανθρώπους πρότυπα (μέντορες) που δεν θα είχαν διαφορετικά την ευκαιρία να συναντήσουν. Μέσα από το πρόγραμμα του The Tipping Point, καθηγητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου, μπορούν να “ταξιδέψουν” ως μέντορες σε τάξεις σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους με μαθητές που φαντάζονται τη θέση τους στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Σε προγραμματισμένες 20-30λεπτες συνεδρίες μέσω live video ή/και ασύγχρονες video-απαντήσεις 100 δευτερολέπτων, και από την άνεση του γραφείου σας, δίνετε τη δυνατότητα στους νέους της χώρας να επιλέξουν συνειδητά το πρώτο ακαδημαϊκό τους βήμα και να εξερευνήσουν τις επαγγελματικές ευκαιρίες που ανοίγονται μετά τη φοίτηση στο Τμήμα σας.

Η συμμετοχή είναι σας είναι πολύτιμη για τα παιδιά και η καλύτερη διαφήμιση για το τμήμα σας καθότι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους καθ΄ύλην αρμόδιους .

Παρακαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα  μέχρι τις 25/2/2022 προκειμένου στη συνέχεια να προωθήσουμε τα στοιχεία σας για την περαιτέρω ενημέρωση σας.

https://docs.google.com/forms/d/1pRjFqeKTxncFLNigJOhiyMmJ8GI38WvNllz1zEe1ob4/edit

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας (career@duth.gr).

Δημήτρης Τσιτσής

Προϊστάμενος Υπηρεσιών
Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας Δ.Π.Θ.
τηλ.: 25410 79115
κιν.: 6977 720665
e-mail: dtsitsis@xan.duth.gr