24.10.2023 Εκδήλωση αφιερωμένη στην πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας.


Η ActionAid, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του ΔΠΘ, την οργάνωση @DATAWO και τον οργανισμό @Women On Top διοργανώνει μία εκδήλωση αφιερωμένη στην πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας,

📅την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, 15.30- 18.00 στo αμφιθέατρο του πρώην Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, στην Κομοτηνή 📍(Παλιά Νομική, Παν. Τσαλδάρη 1).
Στοχεύοντας στην ενημέρωση, αλλά κυρίως στη διάδραση μεταξύ των παρευρισκoμένων, θα παρουσιάσουμε στοιχεία της τελευταίας έρευνας της ActionAid «Απόψεις και στάσεις των ανδρών απέναντι στη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία», θα συζητήσουμε για το νομικό πλαίσιο της σεξουαλικής παρενόχλησης στον κόσμο της (τηλ)εργασίας, και θα εστιάσουμε στην παροχή της υπηρεσίας δωρεάν νομικής συμβουλευτικής μέσω της πλατφόρμας «Speak Out».
💬 Στο πάνελ της συζήτησης θα συμμετέχει η Ανθή Αργυρίου, νομικός και εκπρόσωπος της οργάνωσης DATAWO, o Βαγγέλης Αγγελόπουλος, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Speak Out και η Στέλλα Ελματζόγλου, συντονίστρια του προγράμματος Safe at Work.
🎯 Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, καθώς και η συζήτηση ενδεχόμενων συνεργιών για την ευρεία πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές – φοιτήτριες και σε κάθε άλλο άτομο το οποίο θα ενδιαφερόταν να ενημερωθεί και να εμπλακεί ενεργά στη θεματική της πρόληψης και της καταπολέμησης της σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας.
Γιατί καμία γυναίκα δεν είναι η μόνη και καμία δεν πρέπει να είναι μόνη!